Recherche verdenkt jeugdgroep uit Vught van serie berovingen - Omroep Brabant

Recherche verdenkt jeugdgroep uit Vught van serie berovingen

23 januari 2020 om 13:09
Fors geweld op het Stratumseind veroordeeld door rechtbank. (Foto: archief)
Fors geweld op het Stratumseind veroordeeld door rechtbank. (Foto: archief)
De politie heeft een jeugdgroep uit Vught in het vizier in verband met de beroving van een fietser op 13 oktober aan de Sterrebosweg in Den Bosch.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Een 18-jarige jongen uit Vught werd zondagavond 13 oktober in het Bossche Broek in Den Bosch mishandeld en beroofd door een groepje jongemannen. De fietser raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. De jongen die door het Bossche natuurgebied over de Sterrebosweg richting Vught fietste, werd geslagen en kwam op de grond terecht. Zijn belagers droegen bivakmutsen. Ze gingen er onder meer met zijn telefoon, laptop en portemonnee vandoor.

14 tot 17 jaar
De recherche onderzoekt de zaak sindsdien, en heeft nu een jeugdgroep uit Vught op het oog. "De jeugdgroep wordt verdacht van de mishandeling en beroving van de 18- jarige fietser", aldus woordvoerder Kim Bekkers. "Het gaat om een groep jongeren met een leeftijd tussen 14 en 17 jaar. Tot op heden was deze groep niet bekend bij de politie. Het onderzoek is in volle gang, maar we zijn nog op zoek naar getuigen of mensen die meer weten over deze jeugdgroep. Dat kan ook anoniem", aldus Bekkers.

Tweede fietser belaagd
Een kwartier eerder werd op zondag 13 oktober volgens de politie op dezelfde plek in het Bossche Broek een andere fietser die op weg was naar Vught belaagd. Door waarschijnlijk dezelfde groep. Deze fietser wist ongedeerd weg te komen. De politie heeft ook dit incident in onderzoek maar kan niet bevestigen dat de jeugdgroep ook hiervoor verantwoordelijk is, benadrukt Bekkers.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...