Video

Grote ondergrondse hennepkwekerij onder garagebedrijf in Tilburg [VIDEO]

23 januari 2020 om 15:26
nl
Onder de vloer van een garagebedrijf aan de Jules de Beerstraat in Tilburg heeft de politie donderdagmiddag een zeer professionele hennepkwekerij ontdekt. De ondergrondse kwekerij was rond halfelf in de avond ontmanteld door het hennepteam. De brandweer assisteerde daarbij door de veiligheid in de gaten te houden. Ook bleek dat er geen 1500 maar 750 planten in de kwekerij stonden. Daarnaast is er nog kilo gedroogde henneptoppen gevonden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Er is niemand aangehouden. De politie heeft wel met een man gesproken, die vermoedelijk de garage huurt. Hij verblijft in Duitsland en is vooralsnog 'echt niet' van plan terug te keren.

Stroom
Tijdens de actie van de politie was er een andere man aanwezig, maar hij is evenmin aangehouden. Hij wordt wel als een verdachte gezien.Het leeghalen van de ruimte werd bemoeilijkt, omdat er nog stroom opstond.

Veel stroom afgenomen
De ontdekking van de kwekerij was tegen drie uur. De politie had een tip gekregen via Meld Misdaad Anoniem. Uit onderzoek bleek vervolgens dat er de afgelopen tijd opvallend veel stroom was afgenomen. Vervolgens zijn agenten onder de hefbrug van de werkplaats van het garagebedrijf gaan kijken. Hier werd de kwekerij gevonden. Het pand is gevestigd op industrieterrein Kraaiven. De politie denkt dat er onlangs is geoogst. Er werden resten van planten gevonden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!