Grote ondergrondse hennepkwekerij onder garagebedrijf in Tilburg [VIDEO]

23 januari om 15:26
Omroep Brabant
Onder de garagevloer zat een hennepkwekerij. (Foto: Toby de Kort)
Omroep Brabant
Een deel van de planten die tevoorschijn zijn gekomen (foto: Michelle Peters).
Omroep Brabant
Het ziet er allemaal zeer professioneel uit (foto: Toby de Kort/De Kort Media).
Omroep Brabant
Het pand waar de kwekerij is gevonden (foto: Michelle Peters).
1/4 Onder de garagevloer zat een hennepkwekerij. (Foto: Toby de Kort)
Onder de vloer van een garagebedrijf aan de Jules de Beerstraat in Tilburg heeft de politie donderdagmiddag een zeer professionele hennepkwekerij ontdekt. De ondergrondse kwekerij was rond halfelf in de avond ontmanteld door het hennepteam. De brandweer assisteerde daarbij door de veiligheid in de gaten te houden. Ook bleek dat er geen 1500 maar 750 planten in de kwekerij stonden. Daarnaast is er nog kilo gedroogde henneptoppen gevonden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Er is niemand aangehouden. De politie heeft wel met een man gesproken, die vermoedelijk de garage huurt. Hij verblijft in Duitsland en is vooralsnog 'echt niet' van plan terug te keren.

Stroom
Tijdens de actie van de politie was er een andere man aanwezig, maar hij is evenmin aangehouden. Hij wordt wel als een verdachte gezien.Het leeghalen van de ruimte werd bemoeilijkt, omdat er nog stroom opstond.

Wachten op privacy instellingen...

Veel stroom afgenomen
De ontdekking van de kwekerij was tegen drie uur. De politie had een tip gekregen via Meld Misdaad Anoniem. Uit onderzoek bleek vervolgens dat er de afgelopen tijd opvallend veel stroom was afgenomen. Vervolgens zijn agenten onder de hefbrug van de werkplaats van het garagebedrijf gaan kijken. Hier werd de kwekerij gevonden. Het pand is gevestigd op industrieterrein Kraaiven. De politie denkt dat er onlangs is geoogst. Er werden resten van planten gevonden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...