NAC knikkert PSV uit toernooi om KNVB Beker, rampjaar voor Eindhovense ploeg kent geen grenzen - Omroep Brabant

NAC knikkert PSV uit toernooi om KNVB Beker, rampjaar voor Eindhovense ploeg kent geen grenzen

23 januari 2020 om 22:37
nl
Niet PSV, maar NAC zit bij de laatste acht van het toernooi om de KNVB Beker. De Bredase nummer vijf van de Keuken Kampioen divisie won thuis verrassend met 2-0 van de nummer vier van de eredivisie. De doelpunten werden gemaakt door Othman Boussaid en Ivan Ilic. Ze mogen het met NAC in de kwartfinale opnemen tegen AZ, de nummer twee van de eredivisie.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

PSV-watcher Job Willemse spreekt van opnieuw een regelrechte wanprestatie van PSV:

Wachten op privacy instellingen...

De Eindhovenaren speelden nog wel aardig in de eerste helft, maar na rust zakte het niveau van PSV tot de ondergrens en misschien wel daaronder. NAC profiteerde daar optimaal van en speelde zelf een meer dan prima wedstrijd.

Tastbare prijs
Maar PSV moet zich toch vooral achter de oren krabben. De KNVB-beker was de enige tastbare prijs die was overgebleven dit seizoen en op blamerende wijze zorgde de ploeg van Faber ervoor dat ook dat doel niet meer haalbaar is.

Daniel Schwaab spreekt van een schande:

Wachten op privacy instellingen...

Rampjaar voor PSV
PSV had al moeite met het creëren van kansen en het onder druk zetten van NAC, maar tot overmaat van ramp kreeg Timo Baumgartl in de tweede helft nog een rode kaart bij een 1-0 tussenstand. De Duitser hield de doorgebroken Boussaid vast en hij moest het veld verlaten. Dat kon er dus nog wel bij voor de Eindhovense formatie, die met een uiterst teleurstellend seizoen bezig is.

NAC scoorde vervolgens nog via Ilic, en PSV kon daarna met een man minder al helemaal geen vuist meer maken in Breda en ging met het schaamrood op de kaken naar huis.

NAC Breda won meer dan terecht van PSV:

Wachten op privacy instellingen...

NAC zorgde dus voor een gigantische stunt in het bekertoernooi en doelman Nick Olij had van tevoren al het geloof in een dergelijke stunt, zo vertelde hij na afloop. "En na de 1-0 had ik wel het gevoel dat het een leuke wedstrijd kon gaan worden." En dat bleek dus ook. Zoals gezegd kreeg Baumgartl vervolgens rood en scoorde NAC nogmaals.

Topploeg
Maar NAC staat dus op een teleurstellende vijfde plek in de competitie, waar komt dit dan vandaan? "We zijn met een bepaald traject bezig met deze trainer en dat wordt nu uitbetaald", stelt Olij, die verder spreekt over de sfeer in de kleedkamer na afloop. "Iedereen was blij natuurlijk. Je wint wel van een topploeg hé. Dat moet je niet vergeten."

Doelman Nick Olij drinkt wel een biertje op de overwinning:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.