Supporters Helmond Sport boos over politie-actie na stoeltjesincident, officiële klacht ingediend

24 januari om 13:34
Supportersgroepen op weg naar elkaar, tot een confrontatie kwam het niet (Foto: Twitter).
Supportersgroepen op weg naar elkaar, tot een confrontatie kwam het niet (Foto: Twitter).
Supporters van Helmond Sport hebben een officiële klacht ingediend over het politieoptreden na de wedstrijd van vrijdag 17 januari tegen FC Eindhoven. In Eindhoven voorkwam de politie een confrontatie tussen beide supportersgroepen. Een supporter gooide toen een stoeltje naar een agent, die gewond raakte. Bij terugkomst in Helmond werden de meegereisde supporters opgewacht door andere agenten, ME en politiehonden die de stoeltjesgooier zochten. Over het politie-optreden dat daar volgde, zijn de supporters niet te spreken.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Supporters moesten een voor een de bus verlaten, wat enige tijd in beslag nam. "Daardoor liepen de irritaties bij sommige supporters flink op. Een enkeling die eerder uitstapte kreeg klappen van de ME en moest terug de bus in. Twee supporters raakten gewond", beschrijft de supportersvereniging. Een van hen zou gebeten zijn door een politiehond. De vereniging beschrijft het gooien van het stoeltje als 'een domme actie van een relschopper'.

230 supporters de dupe
Volgens Supportersvereniging Helmond Sport was de politie op zoek naar de dader. In een verklaring op Facebook schrijft de supportersvereniging dat 230 overige supporters 'de dupe zijn geworden van die zoektocht'.

De vereniging stelt dat de rust onder de supporters was teruggekeerd en dat de aanwezigheid van de politie voor nieuwe onrust zorgde. De supporters hebben aangifte gedaan en deze aangifte ook aan burgemeester Elly Blanksma gemaild.

De supporter, een 30-jarige man uit Helmond, die het stoeltje gooide is donderdag op basis van de camerabeelden aangehouden. De wedstrijd FC Eindhoven-Helmond Sport eindigde in 2-0.

Wachten op privacy instellingen...