Video

Wereldrecordpoging Maarten van der Weijden mislukt: zwemmer stopt na 18 uur

24 januari 2020 om 13:45
nl
Zwemmer Maarten van der Weijden is er niet in geslaagd het wereldrecord 24 uur zwemmen te verbeteren. Hij staakte zijn poging na iets meer dan 18 uur. Op dat moment had hij 78 kilometer gezwommen. Volgens het begeleidingsteam van Van der Weijden 'ging het niet meer, het lijf was op'.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Van der Weijden deed zijn poging om het wereldrecord 24 uur zwemmen te verbeteren in zwembad de Warande in Oosterhout. De inwoner van Waspik was sinds donderdagavond zeven uur bezig met zijn poging. Om een record te halen, moest hij minimaal 101,9 kilometer zwemmen.

In totaal moest hij 4076 baantjes van 25 meter afleggen in het binnenbad de Warande. Door de tijdsdruk mocht hij maar 21 seconden over één baan doen.

Van der Weijden wilde ook dit keer geld ophalen voor onderzoek naar kanker. Het is de derde maal dat de zwemmer uit Waspik probeerde het wereldrecord te verbeteren. Bij een eerdere poging in 2017 zwom hij niet genoeg baantjes binnen de tijd. Een jaar later haalde hij de afstand wel, maar hij voldeed niet aan de strenge regels van het Guinness Book of Records.

De zwemmer reageerde teleurgesteld na het staken van de loodzware zwemtocht:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.