Klusjesman bekent moord op Eindhovense zakenman in Belgische villa

25 januari 2020 om 10:55
nl
Klusjesman Roger C. (48) heeft bekend dat hij zakenman Marcel van Hout uit Eindhoven in zijn villa in het Belgische Pelt heeft doodgeschoten. Hij zou mogelijk hulp hebben gekregen van de ex-vriendin van het slachtoffer, maar zij blijft ontkennen.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. Roger C. zit al twee jaar lang vast in een Belgische cel als verdachte in de moordzaak. Eind 2017 werd de 51-jarige Eindhovense schatrijke zakenman dood aangetroffen in een plas bloed. Van Hout was de eigenaar van onder meer Universal BV in Son, een bedrijf dat handelt in bouwmachines en aannemersmaterieel.

Het parket in Hasselt wil verder niet ingaan op de belastende verklaring die de klusjesman recentelijk heeft afgelegd. "We zijn nog voorzichtig, want er moet eerst nog onderzoek gedaan worden naar de verklaring en die kan ook weer worden ingetrokken", aldus een woordvoerder.

Roger C. en de Nederlandse ex van Van Hout, Jouhara A., kwamen al snel als verdachten in beeld. Volgens de Belgische krant hadden de twee een verhouding. Kort voor zijn overlijden zou Van Hout alles in een testament aan Jouhara A. hebben achtergelaten.

Van Hout had twee villa's in de gemeente Pelt, vlak onder de grens bij Valkenswaard. Hier wonen veel rijke Nederlanders en er staan grote villa's die voor het merendeel bewoond worden door mensen die een fiscaal voordeel zoeken door over de grens te gaan wonen.

Er zijn meer Nederlanders die in het plaatsje woonden die eveneens om het leven zijn gebracht. Bekende criminelen, zoals John Mieremet en Sam Klepper woonden ook in de villawijk Grote Heide. De Eindhovense crimineel Robert Sengers, die in 2004 bij een restaurant in Esbeek werd vermoord, heeft er ook gewoond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.