'Het vertrouwen bij PSV is zeer broos', Eindhovenaren winnen weer niet, net als Willem II en RKC

26 januari 2020 om 16:49
nl
PSV weet nog altijd niet wat het is om te winnen in 2020. De ploeg van Ernest Faber leek op weg naar een overwinning, maar aanvoerder Ibrahim Afellay kreeg een kwartier voor tijd rood, waarna FC Twente langszij kwam (1-1). Willem II wist niet te scoren tegen PEC (0-0) en hekkensluiter RKC Waalwijk verloor de degradatiekraker tegen VVV-Venlo met 2-1.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Het vertrouwen bij PSV ontbreekt stelt PSV-watcher Job Willemse.

Wachten op privacy instellingen...

De Eindhovenaren maakten in de eerste helft geen al te beste indruk tegen FC Twente, al was het veldspel van PSV bij vlagen wel aardig. PSV oogde af en toe angstig en voorzichtig. De slechte prestaties van de laatste maanden hebben het zelfvertrouwen enorm aangetast.

Na de wedstrijd braken rellen uit.

PSV-aanvoerder Ibrahim Afellay stond voor het eerst sinds december 2010 weer in de basis bij de Eindhovense club, maar hij werd uiteindelijk de schlemiel. Afellay kreeg na 75 minuten zijn tweede gele kaart, waarna FC Twente nog langszij kwam.

Afellay vond vooral de tweede gele kaart niet terecht:

Wachten op privacy instellingen...

Steven Bergwijn
Opmerkelijk genoeg ontbrak Steven Bergwijn in de selectie van PSV. De 22-jarige aanvaller staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur en wil graag de overstap naar de Londense topclub maken. Bergwijn belde trainer Ernest Faber zondagochtend op met het verzoek om thuis te mogen blijven, waarna de trainer van PSV daar uiteindelijk akkoord mee ging.

Ibrahim Afellay en Jorrit Hendrix begrijpen de keuze van ploeggenoot Bergwijn:

Wachten op privacy instellingen...

PSV heeft op dit moment elf punten minder dan Ajax. Beide topclubs treffen elkaar volgende week zondag in de Johan Cruijff Arena.

Willem II speelt doelpuntloos gelijk
De Tilburgers staan nog steeds boven PSV. De club speelde doelpuntloos gelijk tegen PEC Zwolle.

Bekijk de analyse van Willem II-watcher Fabian Eijkhout en lees daarna verder.

Wachten op privacy instellingen...

PEC Zwolle, dat op de zestiende plaats staat, had lange tijd het beste van het spel. Pas na een uur spelen kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Willem II ging in de slotfase vol op jacht naar de winst, nadat de Zwolse verdediger Thomas Lam met rood van het veld was gestuurd omdat hij aan het shirt van de doorgebroken Nunnely had getrokken.

Het slotoffensief van Willem II bleef echter zonder doelpunt. PEC hield pas voor het eerst dit seizoen 'de nul'. De Tilburgers hebben nu 37 punten, evenveel als Feyenoord dat vanwege een iets beter doelsaldo de derde plaats heeft overgenomen.

Willem II moet zorgen dat een antwoord weet te vinden op het spel dat tegenstanders tegenwoordig spelen in Tilburg. Bezoekende ploegen zijn vooraf al blij met een punt, daar weten de Tilburgers nog niet altijd mee om te gaan. "Dat heeft ook met ervaring te maken, we zijn het niet gewend. We moeten daar op trainen", zegt Mike Trésor Ndayishimiye.

Wachten op privacy instellingen...

RKC verliest opnieuw
De ploeg van trainer Fred Grim wist niet te winnen van VVV. In het laatste kwartier sloegen de Limburgers genadeloos toe. Door de nederlaag blijft het gat met nummer zeventien ADO Den Haag vijf punten en loopt VVV uit naar acht punten.

Bekijk hieronder de analyse van clubwatcher John Nelissen en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

RKC startte het duel met alle vier de winterse versterkingen. Richard van der Venne, Stefan Velkov, Tijanni Reijnders en Emil Hansson stonden aan de aftrap. Laatstgenoemde liet direct zien waarom hij teruggehaald is in Waalwijk. Hansson wordt tot het eind van dit seizoen gehuurd van Hannover 96 en was vorig seizoen ook al actief bij RKC. Binnen het kwartier zette de Noor RKC op voorsprong door de bal verwoestend vanuit de tweede lijn binnen te schieten.

Uitzichtloos
Tot de vierde zege leidde het doelpunt van Hansson niet. Een kwartier voor tijd wurmde Johnathan Opoku zich door de Waalwijkse defensie en maakte gelijk. Even later tastte RKC-verdediger Velkov mis bij een lange bal waar VVV-spits Oussama Darfalou optimaal van profiteerde.

De situatie lijkt nu uitzichtloos voor het zwalkende RKC Waalwijk. Het blijft steken op elf punten. VVV heeft er nu acht meer en nummer zeventien van de ranglijst ADO Den Haag staat op zestien punten.

Hans Mulder en Tijanni Reijnders over de lastige situatie bij RKC:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.