Herfstachtige week verwacht: regen, hagel en stevige wind

26 januari 2020 om 11:02
nl
"Er is weer wat meer actie in de atmosfeer." Dorien Bouwman van Weer.nl is er als weervrouw blij mee na de rustige grijze week die we achter de rug hebben. Maar de meeste mensen zullen hier toch anders tegenaan kijken. Het wordt namelijk wisselvallig en onstuimig. "We hebben een behoorlijk herfstachtige week voor de boeg."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Dit heeft te maken met een storing die in aantocht is. "Daar krijgen we vanaf zondagnacht mee te maken", vertelt Bouwman. Die storing brengt regen en wat meer wind met zich mee. De temperaturen gaan wel voorzichtig omhoog. "Al zitten er ook nog wel wat frisse dagen tussen."

Wachten op privacy instellingen...

Meest enerverende dag van de week
Dinsdag wordt volgens Bouwman 'de meest enerverende dag van de week'. "Dan zijn er wat pittige buien, waar best wat hagel bij kan zitten. Ook is dat een redelijk winderige dag. "Er is dan windkracht vijf, met uitschieters naar windkracht zes in Brabant. Een goede herfstdag."

Voordat deze wisselvallige week in aantocht is, wacht ons volgens Bouwman 'helemaal geen slechte zondag'. "Er is zelfs een beetje zon in aantocht. Die gaan we vooral in de ochtend af en toe even zien. Zondagmiddag gaat de bewolking toenemen, maar het is een droge dag met temperaturen die de hele dag blijven oplopen. Aan het begin van de avond komt de temperatuur uit op 9 of 10 graden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!