Kleine Sven (3) steelt harten bij RKC Waalwijk

26 januari om 12:34
Sven en grote broer Hylke in de kleedkamer (foto: Barbara Haverhals)
Sven en grote broer Hylke in de kleedkamer (foto: Barbara Haverhals)
De kleine Sven (3) uit Drunen steelt de show als hij de toss mag verrichten voor de voetbalwedstrijd RKC Waalwijk - VVV Venlo. Moeder Barbara dacht dat het nog wel eens een klein drama kon worden als de kleine Sven in de grote, donkere catacomben zonder haar naar het veld moest lopen, 'maar het was meteen 'dag mam' en weg wassie'.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

Sven was als lid van de Kids Club uitgeloot om samen met zijn broer Hylke (4) de spelers en de wedstrijdleiding naar het veld te begeleiden en hij had er duidelijk zin in. Zijn moeder: "Hij was de hele dag al enthousiast en vroeg steeds hoe laat het was, of het al tijd was om te gaan."

Muntje gooien
In de catacomben kreeg de kleine Sven te horen dat hij de toss mocht verrichten. Het was de bedoeling dat hij een muntje in de lucht zou gooien, zodat kop of munt uitmaakt welk team de bal krijgt, maar Sven kreeg alleen maar te horen dat hij hard moest gooien. En dat deed ie.

Wachten op privacy instellingen...

Ondertussen vroeg moeder zich in de catacomben af wat het mannetje toch aan het doen was. "Wij wisten niet dat hij dat muntje mocht gooien." Maar dat hij het zo hard weggooide, daar stond ze niet echt van te kijken. "Hij trekt altijd zijn eigen plan".

De aanvoerder van RKC, Mario Bilate, moest de munt ophalen, maar Sven rende hulpvaardig mee, terug naar de scheidsrechter, met wie hij het veld was opgekomen.

Beetje boos
Achteraf was Sven diep onder de indruk van het hele gebeuren in het voetbalstadion. En ook was hij een beetje boos, want hij wilde nóg een keer het veld op. Na de rust was de koek op en is hij naar huis gebracht.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...