Video

'Cruijff was een fenomeen, maar Robbie ook', broers Van de Kerkhof over 'icoon' Rensenbrink

26 januari 2020 om 13:28
nl
"Een icoon, een geweldige sportman, een geweldige voetballer. Misschien wel net zo goed als Cruijff." Het zijn de woorden van Willy van de Kerkhof waarmee hij in het radioprogramma De Zuidtribune van Omroep Brabant de vrijdagavond overleden oud-voetbalinternational Rob Rensenbrink herinnert. Samen met broer René speelde hij met Rensenbrink in de verloren WK-finale van 1978 in Argentinië.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De finale van die ene bal van Rensenbrink op de paal. Het moment dat bij velen op het netvlies staat gegrift.

(Het moment van Rob Rensenbrink in de WK-finale van 1978)

 

Wachten op privacy instellingen...

Willy herinnert Rensenbrink vooral ook als een heel 'rustige voetballer'. "Je kon geen ruzie met hem krijgen", zegt hij. "Cruijff was een fenomeen, maar Robbie ook op de linksbuitenpositie", vult René zijn broer aan. "Als slangenmens slingerde hij overal doorheen. Hij kon doelpunten maken en voorzetten geven. Een wereldvoetballer."

Een klap
Hoewel de broers de laatste tijd, door zijn ziekte, weinig contact hadden met Rensenbrink, is zijn overlijden ook voor hen persoonlijk een klap. "Hij blijft in ons hart zitten als een fantastische collega. Ik heb diep respect voor de manier waarop hij voetbal in Nederland aanzien heeft gegeven", zegt Willy.

René had Rensenbrink, die zijn gloriejaren beleefde bij het Belgische Anderlecht, graag meer in Nederland zien spelen. "Het was zo'n fantastische voetballer", zegt hij. Des te mooier vindt hij het daarom dat hij samen met hem in het Nederlands elftal heeft mogen spelen.

Beluister hier heel het gesprek met de broers Van de Kerkhof in De Zuidtribune:

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.