Youssef S. schoot op bekende in auto maar hij raakte peuter en tiener: 10 jaar cel - Omroep Brabant
Video

Youssef S. schoot op bekende in auto maar hij raakte peuter en tiener: 10 jaar cel

27 januari 2020 om 12:51
nl
Youssef S. (22) uit Helmond moet tien jaar de cel in. De man schoot begin vorig jaar op een auto in het centrum van Helmond en raakte daarbij een peuter en een tiener. Zij raakten allebei gewond.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De kogels vlogen om de oren van het winkelende publiek. “Hij moet beseft hebben dat hij passanten zou kunnen raken, maar besloot toch te schieten”, zei de rechter.

Wachten op privacy instellingen...

De tiener van 15 werd in haar arm geschoten. Zij kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Het 2-jarig meisje zat bij haar moeder achterop de fiets en raakte gewond aan haar been. De peuter lag na de schietpartij op de drukke kruising van de Molenstraat met de Zuid Koninginnewal in Helmond vijf dagen in het ziekenhuis.

Tot de zitting ontkende Youssef S. alle betrokkenheid, maar voor de rechter bekende hij de schutter te zijn geweest. Hij werd een dag na de schietpartij in zijn huis aan de Heistraat in Helmond opgepakt.

Wachten op privacy instellingen...

Ruzie in drugsmilieu
Uit het onderzoek naar de schietpartij is volgens justitie gebleken dat de verdachte een ruzie met een plaatsgenoot had. Beiden waren actief in het drugsmilieu. Even voordat de schoten worden gelost, troffen de twee elkaar in het centrum van Helmond. Vlak daarna volgde op de drukke Molenstraat een tweede treffen.

De verdachte schutter zat als bijrijder in een Opel Astra, terwijl zijn opponent als bijrijder in een Volkwagen Golf stapte, die vlakbij geparkeerd stond. Er heerste een opgefokte sfeer. Vanuit de Astra werd zeker vier keer geschoten richting de Golf. Nietsvermoedende passanten werden het slachtoffer.

Kogel afgeketst
Een meisje van twee jaar werd geraakt in haar been. En een schampschot trof een 15-jarig meisje in de arm. Een getuige werd ook geraakt, maar raakte met veel geluk niet gewond. De kogel vloog richting zijn lies, maar ketste daar af, waarschijnlijk tegen zijn telefoon of sleutels in zijn broekzak.

Uit onderzoek is gebleken dat tientallen mensen zich in de schotbaan van de afgevuurde kogels hebben bevonden. “Het is een wonder dat niet meer mensen zijn geraakt en dat iedereen dit heeft overleefd”, zei de officier van justitie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.