Op hol geslagen paarden zetten Eindhoven op stelten, kinderen tijdens les gevallen [VIDEO]

29 januari om 18:17
Beeld uit de video
Beeld uit de video
In Eindhoven zijn woensdag acht paarden op hol geslagen. De dieren draafden door de wijken Vaartbroek en Blixembosch in het stadsdeel Woensel. De eigenares van de acht paarden zegt dat haar dieren tijdens een les ergens van waren geschrokken. "Er zaten kinderen op de pony's en die zijn gevallen. Gelukkig maken die het ook goed", zegt ze tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk

De politie werd op de paarden gewezen terwijl die bezig was met een verkeerscontrole ergens anders in de stad. "Ineens hoorden wij via de portofoon dat onze collega acht paarden over de openbare weg zagen galopperen. Dit is natuurlijk levensgevaarlijk", zegt de politie op Facebook. "Direct hierop braken wij onze controle af en sprongen wij in de auto." De dieren zijn met hulp van omwonenden op verschillende plekken gevangen.

Volgens de eigenares zijn de dieren allemaal in orde. Ze heeft de paarden opgehaald en teruggebracht naar de manege aan de Esp in Eindhoven. Ze vermoedt dat een of twee pony's schrokken en dat toen de rest het ook op een lopen heeft gezet. Waarvan ze zijn geschrokken, weet ze niet. Verder wilde de vrouw niet op de zaak ingaan, omdat ze naar eigen zeggen 'nogal aangeslagen is'.

Wachten op privacy instellingen...

Joyce zag het gebeuren
Joyce is een van de mensen die de paarden zag rennen. "Ik zag ineens vier bezwete paarden op mijn auto afkomen", zegt ze. Ze staken in vol galop de Sartrelaan over. Het is echt een wonder dat er daar geen ongelukken zijn gebeurd."

Een van de paarden raakte haar auto waar ze met haar twee kinderen in zat. "Ik week nog een beetje uit omdat ik dacht dat ik vol geraakt zou worden. Gelukkig is er geen schade. En daarna zag ik er een politiemotor achteraan gaan."

Wachten op privacy instellingen...