Willem II legt 'architect' Joris Mathijsen tot 2024 vast - Omroep Brabant

Willem II legt 'architect' Joris Mathijsen tot 2024 vast

30 januari 2020 om 14:45
nl
Kort voor het sluiten van de winterse transfermarkt is er bij Willem II weer een handtekening onder een contract gezet. Niet dat de Tilburgse club een nieuwe speler heeft aangetrokken. Nee, de architect van de huidige Willem II-selectie blijft langer bij de club. Technisch directeur Joris Mathijsen staat nu tot de zomer van 2024 onder contract bij de Tricolores.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Bij aanvang van het seizoen 2016/2017 kwam Mathijsen bij de club in dienst als technisch manager, een jaar later werd hij technisch directeur. Die rol vulde hij naar tevredenheid van velen in, want al eerder tekende hij een nieuw contract tot de zomer van 2022. Nu is dat contract van de voormalig verdediger opengebroken, de nieuwe verbintenis loopt tot medio 2024.

Tekst gaat verder onder de tweet waarin Mathijsen vertelt over de doelen.

Wachten op privacy instellingen...

Waardering
Mathijsen werkt vooral achter de schermen, hij komt weinig in de media. Maar juist op de achtergrond verzet hij belangrijk werk voor de club uit Tilburg. Als een echte architect is hij al langere tijd bezig met het ontwerpen en samenstellen van de ideale selectie.

Het is vervolgens aan trainer Adrie Koster om met die spelers te bouwen. Met een bekerfinale vorig seizoen en momenteel de vierde plaats in de competitie kun je niet anders concluderen dat ze de juiste weg hebben gevonden wat samenwerking betreft.

Tekst gaat verder onder de tweet waarin Mathijsen kijkt naar het einde van zijn contract.

Wachten op privacy instellingen...

Nieuw en oud
Mathijsen kiest soms voor compleet onbekende spelers, maar vaak blijkt zo'n speler een schot in de roos. Recente voorbeelden zijn Mats Köhlert en Vangelis Pavlidis. Maar ook Mike Trésor Ndayishimiye en Sebastian Holmén zijn succesvolle aanwinsten gebleken.

Eerder haalde hij bijvoorbeeld Alexander Isak op bij Borussia Dortmund. De Zweedse spits werd gehuurd. In de eerste jaren van Mathijsen huurde Willem II nog veel spelers. Dat is steeds minder geworden, waardoor er ook echt kapitaal op het veld staat. "We hebben nu alleen Bart Nieuwkoop die we huren. De rest is van ons of we hebben een optie tot koop", zegt Mathijsen.

Tegelijkertijd sluit hij zijn ogen niet voor het fundament waar het team op gebouwd is. Aanvoerder en boegbeeld Jordens Peters verlengde woensdag zijn contract. Hij begint in de zomer aan zijn negende seizoen bij Willem II. Zo heb je iemand die de club kent, weet wat er gevraagd wordt en zorgt voor binding met de fans. "Dat is heel belangrijk. Daarnaast willen we heel graag jeugd opleiden. Jongens die basisspeler worden in het eerste elftal, maar dat heeft tijd nodig."

'Kippenvel'
Die fans zorgen voor een mooie sfeer in het stadion bij wedstrijden. Dat is mogelijk het grootste compliment dat Mathijsen kan krijgen. De club leeft. Dat heeft te maken met resultaten, die komen door een duidelijke visie. Mathijsen is daar niet als enige verantwoordelijk voor, maar heeft daar wel een groot aandeel in. "Ik ben technisch directeur. Maar ik ben hier ook opgegroeid, ben hier speler geweest. En af en toe geeft het me wel kippenvel. Fantastisch."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.