Prins Mathijs viert carnaval op één been: 'Ik kan prima uit de voeten' - Omroep Brabant
Video

Prins Mathijs viert carnaval op één been: 'Ik kan prima uit de voeten'

1 februari 2020 om 09:00
nl
Prins Carnaval wordt traditiegetrouw groots onthaald in Leemkuul (Oeffelt). En dit jaar met een bijzondere reden, want Prins Mathijs staat bijzonder positief in het leven. Hij mag dan maar één been hebben, maar meer is volgens hem ook helemaal niet nodig. “Ik kan prima uit de voeten!”, zegt hij met een glimlach.
Profielfoto van Nicole Melchers
Geschreven door

Het verhaal van Prins Mathijs d’n Urste is op z'n minst bijzonder te noemen. Hij verloor zijn been tijdens werkzaamheden op het familiebedrijf. Dit heeft hem niet tegengehouden om te blijven werken. Hij rijdt graag op de dorsmachine, maar daarvoor moet hij twee meter omhoog klimmen. Een kameraad van hem bedacht daarom een handige lift voor Mathijs.

Bekijk in de video alvast het verhaal van Prins Mathijs:

Wachten op privacy instellingen...

Het hele verhaal van Prins Mathijs zie je zaterdag vanaf 18.00 uur in Carnaval Vurraf op Omroep Brabant. Met dit tv-programma bereiden presentator Jordy Graat en verslaggever Hannelore Struijs je voor op carnaval 2020. Carnaval Vurraf is deze en volgende week zaterdag te zien.

Behalve het verhaal van Matthijs zie je nog veel meer Brabantse carnavalsverhalen. Ook heeft Jordy een leuke selectie hoogtepunten van vorig jaar voor je klaargezet. En het carnavalsweerbericht van Henk Huppelschoten mag natuurlijk niet ontbreken. Zijn kolderieke weerberichten blijken tot nu toe ieder jaar behoorlijk te kloppen.

Uitzending Carnaval Vurraf
Aflevering 1: Zaterdag 1 februari om 18:00 uur
Aflevering 2: Zaterdag 8 februari om 18:00 uur

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.