Verdachte die dreigmails naar Albert Heijn zou hebben gestuurd, hoort 4 jaar tegen zich eisen

30 januari 2020 om 11:26
nl
Sammy G. uit Liessel moet vier jaar de cel in als het aan justitie ligt. De 23-jarige man zou geprobeerd hebben Ahold-Delhaize voor tonnen af te persen door te dreigen dat hij producten in Albert Heijn-supermarkten zou vergiftigen. "Deze man heeft zich alleen bekommerd om zijn eigen financiële gewin", zei de aanklaagster.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

In de rechtbank in Haarlem werd donderdag de zaak tegen Sammy G. voortgezet. Bij Ahold Delhaize kwamen eind 2016 dreigmails binnen waarin stond dat het bedrijf 377.777 euro in bitcoins moest betalen, anders zouden producten in willekeurige supermarkten worden vergiftigd met DNP.

Om het dreigement kracht bij te zetten, werd aangekondigd dat pakketjes met de giftige stof onderweg waren naar supermarkten in Haarlem, Groningen en Den Haag en naar het hoofdkantoor in Zaandam.

Volgens de officier van justitie ging G. uiterst geraffineerd te werk. "Hij heeft alles bewust gepland, de juiste contacten gelegd op het dark web, zichzelf afgeschermd en Albert Heijn in het hart getroffen."

Douane onderschept pakketjes
"Ik was het niet", zei Sammy G. dinsdag op de eerste dag van zijn strafzaak bij de rechtbank in Haarlem. De pakketjes met DNP werden voor hun aankomst al door de douane onderschept. Na grondig onderzoek bleken ze via het dark web te zijn besteld bij een Engelse handelaar. Via hem leidde het spoor al snel naar Sammy G.

Hij zei dinsdag dat hij wel betrokken was bij het maken van de accounts van waaruit de bestellingen waren gedaan, maar daarna zou hij het beheer hiervan hebben overgedragen aan anderen. Zij zouden zijn identiteit op het dark web hebben achterhaald, waarna zij hem chanteerden, bedreigden en dwongen om hand- en spandiensten te verlenen.

De rechtbank doet op 21 februari uitspraak.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.