Tientallen opengesneden dode ganzen gevonden in het water in Megen: 'Waanzinnig en walgelijk'

2 februari 2020 om 14:22
nl
Medewerkers van de Dierenambulance Maasland hebben zaterdagochtend tientallen opengesneden ganzen gevonden in het water in Megen. "Gedumpt door mensen die ze waarschijnlijk gedood hebben voor delen van het dier, die je kan consumeren. (....) Waanzinnig en walgelijk", staat te lezen op de Facebookpagina van de dierenambulance. De ganzenborst van de dieren zou verwijderd zijn.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Een woordvoerder van de Dierenbescherming, waar de dierenambulances onder vallen, vertelt zondag: "Bij de meldkamer kwam een melding binnen van iemand dat daar die kadavers lagen. De dierenambulance is uitgereden en vond de ganzen. Het spreekt voor zich dat we dat een verschrikkelijke vondst vinden, die we gemeld hebben bij de politie."

In zakken
Sommigen van de dertig tot veertig opengesneden ganzen waren in zakken gestopt. De melder hielp de medewerkers van de Dierenambulance Maasland met het opruimen van de kadavers.

Een rond googlen maakt duidelijk dat vaker opgesneden ganzen gevonden worden. In 2016 bijvoorbeeld werden in het Noord-Hollandse Julianadorp karkassen van ganzen gevonden waarvan de borstspieren en de levers waren meegenomen. Ook daar was het vermoeden dat de eetbare delen waren meegenomen voor consumptie. In 2018 werd in het Gelderse Maurik een soortgelijke vondst gedaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.