Vliegbasis Eindhoven verwacht bus met Nederlanders die door coronavirus geteisterd China verlieten

2 februari 2020 om 15:17
nl
Op Vliegbasis Eindhoven worden zondagavond de vijftien Nederlanders verwacht, die uit de Chinese stad Wuhan terugkomen vanwege het coronavirus dat daar is uitgebroken. Zij komen zondagavond met de bus aan op de Vliegbasis Eindhoven rond half acht.
Geschreven door

Bij aankomst in Eindhoven volgt een medische check. Toen de groep in China vertrok, vertoonde niemand symptomen van het virus. Alle passagiers zijn volgens het Ministerie van Volksgezondheid meerdere keren gecontroleerd op ziekteverschijnselen. Het virus heeft in China inmiddels ruim driehonderd doden geëist.

Het vliegtuig waarmee de Nederlanders en ook twee Chinese partners uit Wuhan vertrokken, maakte rond twee uur een tussenlanding op de militaire basis in het Zuid-Franse Istres, nabij Marseille. Later zal het toestel nog landen in Brussel. Daar zullen de passagiers overstappen in een bus.

Tot rust komen
De vijftien Nederlanders en twee Chinese partners gaan na aankomst in ons land naar een locatie van Defensie voor de eerste opvang en om tot rust te komen, meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Het toestel vertrok in de nacht van zaterdag op zondag om halfdrie uur Nederlandse tijd uit Wuhan.

Quarantaine
Voor iedereen in het gezelschap volgt een verplichte periode van quarantaine. Die periode mag als dat kan thuis worden doorgebracht. Anders is er ook de mogelijkheid twee weken op een aangewezen plek te verblijven. Bij de terugkeer zijn naast het ministerie veel instanties betrokken, waaronder de RIVM, de gemeente Eindhoven en GGD Brabant zuidoost.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.