Oppermachtige Mathieu van der Poel wint derde wereldtitel veldrijden

2 februari 2020 om 15:44
Mathieu van der Poel wint in Hoogerheide (Foto: Hollandse Hoogte, Belga  Photo David Stockman)
Mathieu van der Poel wint in Hoogerheide (Foto: Hollandse Hoogte, Belga Photo David Stockman)
Mathieu van der Poel is in het Zwitserse Dübendorf met grote overmacht voor derde keer wereldkampioen veldrijden geworden. De 25-jarige renner uit Hoogerheide ging er op het modderige parcours vanaf de start meteen vandoor en bouwde een voorsprong van ruim een minuut op. De concurrentie kon alleen strijden voor zilver. Dat ging naar de Brit Thomas Pidcock. De Belg Toon Aerts werd derde.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Van der Poel was in 2015 de jongste wereldkampioen ooit. De drie daaropvolgende jaren werd hij telkens afgetroefd door de Belg Wout van Aert, maar vorig jaar in het Deense Bogense volgde eindelijk zijn tweede wereldtitel. Hij kleurde het jaar daarna verder met onder meer overwinningen als mountainbiker en een memorabele zege op de weg in de Amstel Gold Race.

Wachten op privacy instellingen...

Met een nieuwe wereldtitel op zak neemt Van der Poel nu weer afscheid van het veld. Hij gaat zich in eerste instantie richten op het voorjaar op de weg. Daarna gaat de blik op de mountainbike, de discipline waarop hij bij de Olympische Spelen in Tokio op goud mikt.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...