Video

Meierijstad wil drones inzetten ter verbetering van de veiligheid

5 februari 2020 om 14:03
nl
De gemeente Meierijstad onderzoekt of het mogelijk is drones in te zetten voor verbetering van de veiligheid. Dat zei burgemeester Kees van Rooij woensdag tijdens de presentatie van een veiligheidsplan voor de gemeente.
Geschreven door

Er is vorig jaar in Meierijstad al geëxperimenteerd met drones. Toen brachten studenten op het festival Paaspop in Schijndel mensenstromen in kaart. Het idee daarachter was de vraag of zulke beelden zouden kunnen bijdragen aan het opmerken van afwijkend loopgedrag, bijvoorbeeld door zakkenrollers.

Van Rooij haastte zich eraan toe te voegen dat de drones niet gebruikt gaan worden ter bestrijding van criminaliteit in de gemeente of Paaspop in het bijzonder.“ Er zijn nog veel hindernissen zoals privacy en het feit dat je met drones niet boven mensenmassa’s mag vliegen. Maar we willen wel onderzoeken of er technische hulpmiddelen zijn waarmee de festivalbezoekers kunnen worden beschermd.”

Volgens Van Rooij kunnen de drones tijdens het komende festivalseizoen wel gebruikt gaan worden voor bijvoorbeeld het bekijken van verkeersstromen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!