Video

D'n Oetlul gaat er wel in en Oeteldonk ligt nu al in een deuk

5 februari 2020 om 17:00
nl
D'n Oetlul, een gebakje in de vorm van een mannelijk geslacht, moet met carnaval een hit worden in Oeteldonk. Dat hoopt bakker Thea Erkeland uit Empel. Woensdag lanceerde zij het nieuwe gebakje. Een oetlul, dat is een veel gebruikte uitdrukking in Den Bosch en omstreken, maar vanaf nu is de Oetlul dus ook te eten.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

D'n Oetlul is door stom toeval ontstaan. De bakkers in Empel wilden een Limburgs gebakje namaken, maar dat mislukte. Toen de vorm wel erg op een penis leek, was het idee snel geboren, zegt bedenkster Thea Erkeland lachend. Ze benadrukt dat het niet vulgair maar vooral grappig moet overkomen: "Oetlul staat in Den Bosch ook voor onhandige klungel, dus het is dubbel met de verwijzing naar Oeteldonk met carnaval."

Moet kunnen
De eerste klanten die in Empel d'n Oetlul zien moeten er vooral hard om lachen en vinden het een geslaagde grap. Ook op de markt in Den Bosch zorgt het nieuwe gebakje voor hilariteit.

De mensen die een hapje nemen vinden het erg lekker. "Met carnaval maakt dat niet uit, ze zien het toch niet meer als ze dronken zijn", zegt een man. Twee vriendinnen kunnen er hard om lachen en zeggen dat het voor niet-Brabanders misschien wel heftig kan zijn: "Maar hier moet dat gewoon kunnen."

In de video vertelt het winkelend publiek in Den Bosch wat ze van d'n Oetlul vinden:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.