Avans Hogeschool en TU/e raden Chinareizen af om coronavirus

5 februari 2020 om 16:50
nl
Twaalf studenten van de opleiding International Business van Avans Hogeschool hebben hun geplande reis naar China afgeblazen vanwege de uitbraak van het coronavirus. De hogeschool heeft haar studenten met klem afgeraden om naar het land af te reizen. Een aantal van de studenten heeft nog een andere bestemming weten te regelen. De anderen blijven thuis.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Vijf derdejaarsstudenten zouden drie maanden gaan studeren op een universiteit in China in het kader van een uitwisselingsprogramma. Dat kon sowieso niet doorgaan, omdat de universiteiten in China door het virus zijn gesloten. Zeven andere studenten uit het tweede jaar van de opleiding zouden 19 weken gaan stagelopen in het Aziatische land. Ook dat is van de baan.

De studenten zouden naar Beijing en Sjanghai afreizen. Niet naar Wuhan, de regio waar het besmettelijke virus eind december uitbrak. Aan alle studenten zijn door Avans Hogeschool alternatieven aangeboden. "Er zitten nu bijvoorbeeld een aantal studenten in Taipei in Taiwan", zegt woordvoerder Serge Mouthaan. "In andere gevallen is er de optie om volgend jaar een reis naar China te ondernemen in het kader van de opleiding. Of om eventueel een vervangend vak in Nederland te volgen."

Ook Eindhovense studenten niet naar China
Net als Avans raadt ook TU Eindhoven (TU/e) studenten en medewerkers af om naar China te gaan. De universiteit heeft momenteel zes studenten in China zitten. Met hen is regelmatig contact. Hoeveel studenten of medewerkers van plan waren om naar China te gaan, kan de TU/e niet precies zeggen.

De twee opleidingsinstituten volgen het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Die raadt reizen naar de Wuhan-regio af. Voor de rest van China geldt het advies om alleen strikt noodzakelijke reizen te ondernemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.