'Dreigende taal' van Farmers Defence Force zorgt ervoor dat minister overleg opschort

5 februari 2020 om 16:09
nl
De gesprekken tussen het kabinet en de boerenbelangengroepen zijn voorlopig gestaakt. Dat meldt landbouwminister Carola Schouten. Aanleiding is een bericht van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). De minister eist dat Farmers Defence Force excuses aanbiedt voor 'dreigende taal' in het bericht.
Geschreven door

De belangenclub schrijft dat ‘vleesbazen, zuivelbobo's, bankiers en zelfs belangenbehartiging van de gevestigde orde’ buiten het overleg van de boerenlobby met het kabinet om met de minister spreken om ‘als een Judas de sector te verraden’.

"Iedereen die de sector verraadt zal dat weten", gaat de tekst verder. "FDF zal niet toestaan dat er om het Landbouw Collectief heen gedeald wordt. Dat we door onze eigen mensen verraden worden! (...) Wees gewaarschuwd! (...) Maak een deal met het Ministerie van Landbouw en je bent out! (...) Back off!"

De minister wil het overleg pas hervatten als Farmers Defence Force excuses aanbiedt en de dreigementen terugneemt. Dat is FDF niet van plan. "Waarom zouden we", liet FDF-woordvoerster Sieta van Keimpema weten, terwijl ze op weg was naar Nijkerk, waar woensdagavond een overleg is met het Landbouw Collectief.

De complete brief lees je in de tweet:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.