Farmers Defence Force biedt excuses aan, maar minister Schouten wil ze persoonlijk horen

6 februari 2020 om 06:25
nl
Farmers Defence Force heeft excuses aangeboden voor uitspraken die woensdag zijn gedaan. Dit meldt het Landbouw Collectief, waarin diverse belangenorganisaties zijn vertegenwoordigd. Op Facebook haalde de boerenactiegroep van voorman Mark van den Oever uit Sint Hubert uit naar 'vleesbazen en zuivelbobo's die als Judas de sector verraden'.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Voor premier Mark Rutte en minister Carola Schouten van Landbouw was deze beschuldiging aanleiding om het overleg eerder die ochtend met het Landbouw Collectief op te schorten. Een woordvoerder van minister Schouten heeft laten weten de spijtbetuiging eerst zelf te willen horen van de actiegroep. Pas dan gaat het overleg verder.

'Graag weer aan tafel'
Het Landbouw Collectief kwam woensdagavond bij elkaar en hier was ook een afvaardiging van Farmers Defence Force (FDF) bij. Na afloop bracht het 'collectief' een verklaring uit, waarin werd gerept van de excuses van de actiegroep. Voorzitter Aalt Dijkhuizen: "Er zijn door het FDF verkeerde woorden gebruikt die mensen kunnen kwetsen en dat is niet de bedoeling."

Ook werd gesteld dat de boerenorganisaties één front vormen en dat alle partijen graag weer willen praten met het kabinet. Van den Oever: "Alles met het oog op de bal."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.