Leden van criminele bende opgepakt voor drugssmokkel tussen Zuid-Amerika en Europa

6 februari 2020 om 16:30
nl
Twee mannen uit Breda en een man uit Etten-Leur zijn donderdagochtend aangehouden omdat zij verdacht worden van drugssmokkel tussen Zuid-Amerika en Europa. De mannen zijn volgens Europol lid van een groot crimineel netwerk uit Albanië. In totaal werden donderdag in meerdere landen 25 personen aangehouden.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

In Breda en Etten-Leur werden donderdag op drie plekken doorzoekingen gedaan en drie mannen aangehouden. Het gaat om twee mannen van 29 en 31 uit Breda en een man van 28 uit Etten-Leur. Er waren op hetzelfde moment ook acties in België, Spanje, Frankrijk en Duitsland.

De criminele organisatie zou via containers drugs hebben gesmokkeld naar België. Daarna werden de drugs door voertuigen met speciale verstopplekken binnen Europa verspreid.

Wietkwekerijen
Daarnaast verdenkt Europol deze criminelen ervan dat ze hennepkwekerijen in Spanje en Duitsland hadden. Deze wiet werd daarna verspreid en verkocht in andere Europese landen.

Het onderzoek leidde vandaag tot:

  • 9 arrestaties in België, 6 in Spanje,3 in Nederland, 6 in Duitsland en 1 in Frankrijk. Totaal 25 aanhoudingen.
  • 30 Doorzoekingen
  • 6 Hennepkwekerijen ontmanteld
  • Inbeslagname van € 60.000 contant geld, mobiele telefoons, wapens en munitie.

De leider van de bende zou een Belg zijn, ook hij is aangehouden. Europol denkt dat ze met deze aanhoudingen het netwerk flink heeft weten te raken. Een aantal van de verdachten zou eerder ook al gearresteerd zijn voor drugssmokkel, meldt Europol.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.