Kabinet trekt extra geld uit voor opkoopregeling varkensboeren

6 februari 2020 om 21:58
nl
Alle varkensboeren die zich bij de overheid hebben aangemeld voor een subsidie om te stoppen kunnen rekenen op financiële hulp. Ingewijden melden aan De Telegraaf dat het kabinet met extra geld over de brug komt.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

In totaal hebben iets meer dan 500 varkenshouders zich aangemeld voor de opkoopregeling. Dat is veel meer dan de 300 waar het ministerie van Landbouw rekening mee had gehouden. Voor de stopperssubsidie was 180 miljoen euro uitgetrokken, maar dat is niet genoeg om alle boeren die afstand willen doen van hun bedrijf te helpen. Er zou daarom een selectie worden gemaakt op basis van de meeste stankoverlast.

Vergoeding voor dieren en sloop stallen
Dat zorgde direct voor oproepen in de Tweede Kamer om de regeling te verruimen. Om te zorgen dat niemand buiten de boot valt is deze week in de regeringscoalitie besloten om alsnog alle aangemelde varkenshouders in aanmerking te laten komen voor de regeling. Volgens De Telegraaf worden de extra miljoenen die daar voor nodig zijn vrijgemaakt in de voorjaarsnota.

Om hoeveel miljoen het gaat is nog niet duidelijk. Boeren die mogen deelnemen krijgen een vergoeding voor hun dieren en voor de sloop van de stallen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.