Video

Snacks en huisjes bouwen en andere weekendtips

8 februari 2020 om 08:00
nl
Het is officieel nog steeds winter. Oké, het weer is meer herfstachtig maar verschillende evenementen blijven in winterse sferen. Zo geeft Pur Sang een winterconcert. En ook al hebben ze bij Festival 39graden in Breda al wel de zomer in hun bol, in Oisterwijk weten ze dat de natuur ook deze winter wel wat hulp kan gebruiken.
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

Vogelsnacks en-huisjes maken in Oisterwijk (zaterdag)
Kinderen tussen de 8 en 15 jaar kunnen in het Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen (Van Tienhovenlaan 4) zaterdagmiddag vogels helpen. Ze maken voedzame snacks en bouwen vogelhuisjes.
Het klussen begint om halftwee en kost tussen de 7,70 en 11 euro om aan mee te doen. Het is alleen voor de kinderen. Ouders kunnen natuurlijk altijd een mooie wandeling maken in de omgeving

Vogelwandeling in Bergeijk (zaterdag)
Gewandeld wordt er zaterdag in ieder geval in Bergeijk. De wandelaars moeten wel vroege vogels zijn want de vogelwandeling begint om acht uur. Meelopen is gratis.
Er wordt verzameld aan het einde van de Bredasedijk, ter hoogte van Vic Wijnen. Vervolgens wordt er zo’n drie uur lang gewandeld en naar vogels gespeurd. Tip: neem je verrekijker mee en spits je oren voor het vogelgezang.

Concert Winterreis in Den Bosch en Berlicum (zaterdag en zondag)
Voor mooie zang kan je ook bij koor Pur Sang terecht. Zaterdag (Den Bosch) en zondag (Berlicum) geeft het koor een winterconcert. Het is een reis door het Franse en Duitse taal- en muziekgebied. Onder meer met composities van Poulenc, Debussy en Reger.
Zaterdagavond is het optreden in Willem II (Prins Bernhardstraat 4) in Den Bosch. Dat concert begint om kwart over acht. Een kaartje kost 15 euro. Ben je jonger dan 18 dan mag je voor 7,50 euro naar binnen.
Zondagmiddag als het concert in Berlicum is, gelden dezelfde prijzen. Dat concert begint om half vier in de Protestantse kerk Samen-Op-Weg aan Raadhuisplein 4 in Berlicum.

Wachten op privacy instellingen...

Festival 39Graden in Breda (zaterdag en zondag)
In Breda gaat het er wat broeieriger aan toe. Tijdens Festival 39Graden. In Podium Bloos (Speelhuislaan 153) zijn er voorstellingen van jong podiumtalent. Ze komen met eigenzinnige en tegendraadse performances op het gebied van theater, dans, muziek, urban arts en circus.
Zaterdag start het programma om halfdrie uur. Op zondag gaan de eerste deelnemers om elf uur het podium op. Entreekaartjes kosten tussen de 7,50 en 22,50 euro. Op zondag kan je de Urban Route gratis doen.

Wachten op privacy instellingen...

Wheels Beurs in Best (zondag)
Een route kan je ook zondag in Best lopen tijdens de Wheels Beurs. Het is een grote beurs voor van alles was met historische militaire voertuigen (1940 – 1945, en tot 1975) te maken heeft. Onderdelen, kleding, documentatie je vindt het op de Wheels Beurs.
De beurs is in de evenementenhal op Aquabest (Ekkersweijer 1) en begint om tien uur. Entree kost 1 euro.
Beelden van de Wheels Beurs zie je maandag terug in ons tv-programma Zinderend Zuiden. Dat begint om 17.48 uur en wordt daarna ieder uur herhaald.

Wachten op privacy instellingen...

 

Tips?
Organiseer je een evenement of ga je ergens naartoe en vind je dat de rest van Brabant ook moet komen, laat het ons weten. Stuur een mailtje met informatie over het evenement naar [email protected] en misschien kiezen we jouw evenement wel uit als een van de tips van de week!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!