Vermoedelijke inbreker rijdt met auto in op mensen bij café in Oirschot

8 februari 2020 om 10:26
nl
De politie heeft vrijdagnacht een 55-jarige Eindhovenaar opgepakt die bewust met zijn auto zou zijn ingereden op een groepje mensen bij café 't Kroegske in Oirschot. Het groepje had hem en een andere man geconfronteerd met vreemd gedrag bij het café aan de Spoordonkseweg.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Twee oudere bezoekers en twee personeelsleden van de kroeg liepen vrijdagavond kort voor middernacht naar buiten, omdat een medewerker het tweetal bij een loods op het terrein zag rondscharrelen. Ze vermoedden dat de mannen wilden inbreken.

Toen ze hen vroegen wat zij aan het doen waren, werd de later aangehouden man agressief. Hij duwde een personeelslid weg en sloeg een van de klanten. Het groepje schrok daarvan en nam afstand.

Schuilhouden achter plantenbak
Vervolgens stapte het tweetal in de auto en reed de bestuurder ervan bewust in op de klanten en medewerkers. Zij konden nog net op tijd opzijspringen en zich deels schuilhouden achter een plantenbak.

Een van de getuigen was zo bijdehand om een foto te maken van het kenteken van de auto en daarmee kon de Eindhovenaar al snel thuis worden aangehouden. Dat gebeurde vrijdagnacht rond kwart voor één.

Zoektocht tweede man
De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij wordt verdacht van poging tot moord of doodslag. De politie is nog op zoek naar de tweede man die bij de Eindhovenaar was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.