Debutant Joep de Wildt wint als 'kleinzoon' het Keiebijters Kletstoernooi - Omroep Brabant

Debutant Joep de Wildt wint als 'kleinzoon' het Keiebijters Kletstoernooi

9 februari 2020 om 01:01
Winnaar Joep de Wildt gaat op de schouders (Foto: Hannelore Struijs)
Winnaar Joep de Wildt gaat op de schouders (Foto: Hannelore Struijs)
Joep de Wildt uit Oudenbosch heeft zaterdagavond in Helmond bij het Keiebijters Kletstoernooi de 'Zilveren Narrenkap' gewonnen. Bij het optreden van de debutant als kleinzoon lag de zaal soms letterlijk krom van het lachen. In hoog tempo rolde de ene na de andere grap uit zijn mouw. Het Keiebijters Kletstoernooi werd voor de 53e keer gehouden.
Geschreven door

Na de bekendmaking was De Wildt door het dolle heen. Zijn medefinalisten Iveke van Gerven (Esbeek), Rob Scheepers (Helmond) en Rien van Genugten (Sint-Oedenrode) namen sportief de 'kleinzoon' op hun schouders.

Wachten op privacy instellingen...

'Nooit verwacht'
Buiten de ton had de winnaar na afloop niet alleen grappige, maar ook een paar ontroerende praatjes. "Dit had ik nooit verwacht. Mijn beide opa’s waren grote carnavalsliefhebbers. Als ze nog geleefd hadden dan waren ze over de honderd jaar geweest. Ik weet zeker dat ze mee hebben gekeken en dat ze supertrots zijn."

Wachten op privacy instellingen...

De verrichtingen van De Wildt werden in zijn woonplaats Oudenbosch via een live-verbinding met Helmond door tweehonderd dorpsgenoten gevolgd. Zaterdagnacht nog werd hij feestelijk binnengehaald door zijn fans en de prins en zijn gevolg. En ook zondagochtend hadden carnavalsvierders zich in alle vroegte verzameld voor het huis van de tonprater.

Wachten op privacy instellingen...

De voorronden zijn online te zien bij Omroep Brabant. Volgende week zaterdag zendt Omroep Brabant de finale van het Keiebijters Kletstoernooi uit.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...