Hond ernstig toegetakeld in losloopgebied: 'Dan loop je toch niet gewoon door?'

8 februari 2020 om 20:07
nl
“Het gegil en gekrijs van mijn hond was echt verschrikkelijk”, vertelt hondeneigenaresse Annemarie Ribberink uit Tilburg. Haar hond werd vrijdagochtend ernstig toegetakeld door een andere hond in het losloopgebied de Duiventoren in Dongen. Annemarie speurde de baas van de agressieve golden retriever op: “Want die hond moet een muilkorf om, daar zit echt iets niet goed.”
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Annemarie liep vrijdagochtend met haar twee honden in het losloopgebied toen uit het niets een agressieve golden retriever een van haar honden aanviel. “Hij kwam als een complete verrassing. Hij haalde met zijn bek één keer goed uit naar mijn hond Skye en het kwaad was geschied. Skye begon te gillen, krijsen en rukte zich los. Hij was helemaal overstuur en wilde eigenlijk vluchten.”

De golden retriever was op dat moment al uit het zicht verdwenen. “Net zoals de baas van deze hond”, zegt Annemarie geschokt. “Dat kon ik echt niet geloven. Als je hond zoiets doet, loop je toch niet gewoon door?!”

Enorme scheurwond
Skye moest vrijdagmiddag direct naar de dierenarts om te worden geopereerd. “De wond was zo heftig, zo zielig”, vertelt Annemarie emotioneel. “Het was ook geen beet maar een enorme scheurwond. Dan moet er wel een kronkel in het koppie van je hond zitten, als die in staat is om dit een ander dier aan te doen.”

Skye is inmiddels weer thuis aan het opknappen maar Annemarie maakt zich wel zorgen over de genezing van de wond. Ze wilde het voorval dan ook graag bespreken met de baas van de golden retriever en plaatste een oproep op Facebook.

Met succes, de eigenaar van de hond meldde zich zaterdagochtend. “Gelukkig heb ik mijn zorgen over hun agressieve hond kunnen uiten. Ik hoop dat het baasje de golden retriever in de toekomst beter in de gaten houdt. Als het een klein hondje was geweest, had hij het zeker niet overleefd.”

Muilkorf
Annemarie meldde de aanval ook bij de politie. Zo’n gruwelijke aanval van een hond kan worden voorkomen, vindt Annemarie. "Honden met sociale problemen moet je niet zomaar los laten lopen in het gebied. Onze honden zijn goed gesocialiseerd, ze komen vaak in contact met mensen en andere honden. Als je een hond hebt met een kronkel, kan je die natuurlijk niet zomaar loslaten in een park met heel veel andere dieren. Die moet dan een muilkorf om!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!