'Ik laat hier altijd mijn hond uit!', politie Waalwijk verontwaardigd over negeren afzettingslint

9 februari 2020 om 07:30
nl
De politie Waalwijk is verontwaardigd over mensen die linten waarmee de politie een zogenoemd plaats delict afzet, negeren. Op Facebook haalt de politie een situatie van kort geleden aan. "Er waren ook moedwillig afzetlinten kapotgemaakt. Waarom, vragen wij ons af."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Een plaats delict wordt vaak afgesloten, zodat de politie in alle rust zijn werk kan doen en sporen van eventuele daders kan veiligstellen", legt een woordvoerder van de Waalwijkse politie uit.

Op sommige stukken hingen zelfs drie linten'
Toch werden kort geleden de linten - waarop duidelijk de tekst 'politie' en 'niet betreden' staat - genegeerd.

"Rond dit plaats delict was lint gespannen, op sommige stukken zelfs drie: onder, boven en achter elkaar. Maar wat schetst onze verbazing? Mensen die onder de linten door gingen en achter de linten kwamen waar de technische recherche haar werk moet doen."

'Anders moet ik helemaal omrijden!'
Deze mensen werden aangesproken met het verzoek de plaats delict te verlaten. "Maar sommigen reageerden nogal opmerkelijk...", laat de woordvoerder weten.

Zo antwoordde iemand: "Ik moet mijn hond toch uitlaten? Dat doe ik hier altijd." Iemand anders wees de agenten erop dat er geen rond rood bord met een witte balk stond. "Dus ik mag erdoor. En ik wens niet dat ik door u wordt aangesproken dat ik er niet door mag". Een derde liet weten dat dit 'de kortste weg naar huis is'. "Anders moet ik helemaal omrijden!"

'Dit besef je toch wel?'
"Bij het betreden van een plaats delict achter de linten bevuil je een plaats delict", legt de woordvoerder uit. "Je laat onbewust sporen achter en hulpverleners worden gestoord tijdens het onderzoek. Je beseft toch wel dat als er een lint gespannen is, alles is afgesloten en hulpverleners bezig zijn, dat je er niet door mag? De linten hangen er niet voor niets."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.