Video

Man die bestelbus in brand stak in Oss, filmde zijn daad en plaatste video online

10 februari 2020 om 11:30
nl
De verdachte die maandagmorgen werd opgepakt na een autobrand in Oss, heeft zijn daad gefilmd en op social media geplaatst. Dat meldt de politie. Het gaat om een 26-jarige man uit Polen, zonder vaste woon- of verblijfplaats.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Het is volgens de politie nog niet te zeggen of de man verantwoordelijk is voor de vele autobranden in Oss van de afgelopen maanden. De verdachte wordt momenteel verhoord. "Daarin wordt dit mogelijke verband meegenomen", laat een woordvoerder weten.

De man kon door duidelijke verklaringen van getuigen snel worden aangehouden. Daarna bleek dat hij de brandstichting had gefilmd.

'Ik wil mijn geld terug'
De bestelbus van uitzendbureau Flex Specialisten stond geparkeerd op de parkeerplaats voor het pand. In datzelfde pand wonen ook uitzendkrachten. Een van die bewoners werd maandagmorgen rond acht uur wakker van de banden die ontploften. Toen hij naar buiten keek, zag hij de Poolse man staan die later is aangehouden. "Hij riep 'Ik wil mijn geld terug, ik wil mijn geld terug'."

Volgens de bewoner, die anoniem wil blijven, zijn er vaker problemen tussen het uitzendbureau en de werknemers. "Als je een probleem hebt, word je niet gehoord. En dan krijg je zulke dingen", zegt hij. Flex wil nog niet reageren op de brandstichting.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.