Video

Topcrimineel Taghi heeft al vóór arrestatie betaald voor ontsnapping uit PI Vught

10 februari 2020 om 11:47
nl
Topcrimineel Ridouan Taghi heeft volgens het Team Criminele Inlichtingen nog vóór zijn aanhouding geld betaald om hem met zware wapens te bevrijden uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Dat meldt het Brabants Dagblad.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De politie heeft daarom opdracht gekregen om de penitentiaire inrichting extra in de gaten te houden. Daarnaast is de luchtvaartpolitie volgens de krant gevraagd om tijdens de vluchten extra aandacht te besteden aan de omgeving van de PI Vught. Ridouan Taghi werd na zijn arrestatie in december in Dubai meteen snel overgebracht naar de EBI in Vught.

Zwaar beveiligd
Normaal is de EBI in Vught al zwaar beveiligd met criminelen als Holleeder binnen de muren, maar na de komst van Ridouan Taghi als nieuwe bewoner werd de beveiliging zichtbaar opgevoerd. Er waren zwaar bewapende mannen met bivakmutsen te zien die de wacht hielden. Bezoekers en leveranciers werden maar mondjesmaat binnengelaten.

De burgemeester van Vught, Roderick van de Mortel, wil inhoudelijk niet ingaan op een eventuele opschaling van politie-inzet rondom de EBI. "Het enige wat de burgemeester erover kwijt wil is de constatering dat er steeds vaker zware criminelen in Vught zitten", aldus een een gemeentewoordvoerder. "Deze constatering bekrachtigt alleen maar de burgemeesters pleidooi voor een bewaakte rechtszaal in de gevangenis in Vught. Zware criminelen hoeven daardoor minder ver vervoerd te worden en dat maakt beveiliging eenvoudiger."

Bewapende beveiliging
Robert Meijer van de Dienst Justitiële Inrichtingen kan alleen maar zeggen dat de beveiliging sinds Taghi arriveerde in de Extra Beveiligde Instelling in Vught extra verzwaard is. "Er zijn toen verschillende maatregelen getroffen, waarover ik niet veel kan zeggen. Wat voor iedereen zichtbaar is, is dat er gewapende bewaking voor de ingang staat." Ook de politie kan in verband met de veiligheid niet meer zeggen dat dat er zowel binnen als buiten extra beveiliging is sinds de komst van Taghi.

In 2019 bestond de EBI 25 jaar. Omroep Brabant mocht voor één keer binnenkijken:

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!