Litouwers opgepakt in auto vol inbrekersgereedschap

12 februari 2020 om 12:24
nl
Twee mannen van 41 en 46 jaar oud uit Litouwen zijn dinsdagmorgen opgepakt op de A58 bij Goirle omdat ze inbrekersgereedschap in hun auto hadden. Dit gereedschap kan worden gebruikt om in te breken in auto's. Volgens hun eigen verklaring waren ze net geland in Eindhoven en onderweg naar Antwerpen.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De twee gaven toestemming om de auto te doorzoeken. Daarbij vonden de agenten achter de bestuurdersstoel in een plastic tas meerdere inbrekerswerktuigen zoals een schroevendraaier, blikschaar, een hamer en een dopsleutel.

Veel autosleutels
De twee reiskoffers van de mannen waren gevuld met een minimale hoeveelheid kleding. Wel bevonden zich daarin vooral autosleutels van diverse merken en apparatuur die bijvoorbeeld gebruikt kan worden om autosleutels uit te lezen. Met de uitgelezen sleutels kunnen vervolgens auto’s gemanipuleerd worden.

De mannen verklaarden dat ze deze spullen bij zich hadden omdat auto’s hun hobby waren. Rond halfelf zijn de Litouwers aangehouden en naar het bureau gebracht. Na verhoor zijn de twee met een proces-verbaal maar zonder alle spullen weer vrijgelaten.

Mobiel banditisme
De politie vermoedt dat de twee mannen zich schuldig maken aan ‘mobiel banditisme’. Die term wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminelen die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als diefstallen, inbraken, oplichting en zakkenrollerij. Op dit moment waren er echter geen strafrechtelijk gronden om de mannen langer vast te houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.