Dronken man die doorreed na dodelijke aanrijding, opgepakt in Reusel

13 februari 2020 om 09:06
nl
Een 36-jarige Belg die dinsdagavond is doorgereden na een dodelijke aanrijding in het centrum van Arendonk, is opgepakt in Reusel. De man, die volgens omstanders duidelijk gedronken had, reed eerder op de avond een fietser aan en ging er daarna vandoor.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De man kon kon rond acht uur net over de grens worden gearresteerd. De onderzoeksrechter in Turnhout heeft inmiddels om zijn uitlevering gevraagd.

De Belg, die sinds kort in Hapert woont, botste dinsdagavond rond half zeven met zijn Citroën Berlingo op een 31-jarige fietser uit Arendonk. De Belg reed aan de linkerkant van de weg toen hij de fietser raakte. Hij stapte nog even uit, maar toen hij zag dat de fietser niet meer bewoog, stapte hij weer in zijn auto en reed weg.

De politie kreeg van een getuige de melding van een zwaar beschadigde Berlingo die op de snelweg naar Nederland reed. De man is recent verhuisd naar Nederland. Dankzij de samenwerking met de Nederlandse autoriteiten kon de 36-jarige man rond acht uur worden gearresteerd.

'Bende van 700 miljoen'
Volgens Het Laatste Nieuws kwam de man al eerder in aanraking met justitie. In 2009 werd nog vier jaar cel tegen hem gevorderd voor zijn betrokkenheid in een grootschalig drugsdossier. Hij zou hand-en-spandiensten hebben verleend aan de zogenaamde ‘Bende van 700 miljoen’, een smokkelorganisatie rond de beruchte Paulus Meyer.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.