Rokend pakketje valt uit bus van bezorger in Oudenbosch, politie zet straat af - Omroep Brabant

Rokend pakketje valt uit bus van bezorger in Oudenbosch, politie zet straat af

13 februari 2020 om 13:40
Foto: Jos Kalis
Foto: Jos Kalis
De politie deed donderdagmiddag onderzoek naar een verdacht pakketje op de Bosschendijk in Oudenbosch. Het pakketje viel uit de bus van een pakketbezorger van TNT Express, zegt Marie-Jeanne van Kuijk. Het pakketje lag bij haar voor de deur. "Het begon ineens te roken."
Geschreven door

"De bezorger van TNT had zijn wagen bij ons voor de deur gezet vanwege onze pakketjes. Toen hij naar mijn deur liep, viel er een pakketje uit zijn auto", vertelt Marie-Jeanne. Haar motorkledingwinkel MJK Leathers keek uit op het pakketje. Volgens haar had het pakketje de bestemming St. Willebrord.

"Het begon te roken en sloeg wit uit. Alsof het bevroren was. Dat vond ik wel raar", zegt ze. Verder is ze amper onder de indruk. "Ik denk dat het een spuitbus is. Bijvoorbeeld aerosol. Er staat hier al uren politie maar er gebeurt niets."

'Niet onder de indruk'
Ze werd gevraagd haar winkel te verlaten, maar dat weigerde ze. "Ik ben hier gewoon aan het werk." Bovendien ziet ze het gevaar niet. "Ik ben niet zo snel bang of onder de indruk."

Het rokende pakketje is extra opvallend, omdat er woensdag en donderdag op verschillende plekken in Nederland bombrieven werden bezorgd. Nadat in januari een aantal bombrieven naar bedrijven door het hele land zijn gestuurd, bleef het enige tijd stil. Woensdag doken weer bombrieven op, en ook donderdag werden er een paar bezorgd: in Leusden, Amsterdam en Oudenbosch.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...