Het wordt 17 graden dit weekend: 'Bizar hè!'

DE BILT - Wat temperatuur betreft, lijkt het dit weekend net lente in Brabant. Zondag kan het wel 17 graden worden, vertelt Britta van Gendt van Weer.nl. Vervelende bijkomstigheid: we krijgen wel storm Dennis over ons heen...

"Bizar, hè'", reageert Britta op de temperatuur die ze zondag verwacht. "Maar het weer wordt niet bijster goed. Het is bewolkt en regenachtig. Het kan de hele dag regenen en er staat ook veel wind. Ik denk windkracht 6, misschien 7. Dat is best veel voor in het binnenland, een beetje vergelijkbaar met vorige week. Soms zitten er ook forse windstoten bij, maar het is dus niet koud. Een temperatuur van zo'n 17 graden is toch wel bijzonder voor deze tijd van het jaar."

Zachtere lucht
Ook zaterdag wordt het warm, met 13 graden. "Dan komen we al in die zachtere lucht terecht", legt de weervrouw van Weer.nl uit.

"Ik denk dat we dan nog best aardig weer hebben. Het is dan wel tamelijk bewolkt, maar droog. Je ziet in de loop van de dag wel de wind een beetje aantrekken doordat storm Dennis nadert."

Meer over dit onderwerp:
WEER WINTER LENTE STORM