In Mastepinnelaand zijn ze alvast begonnen met carnaval, eerste optocht in Brabant [FOTO'S]

15 februari 2020 om 13:59
nl
De meeste mensen moeten de zolder nog op om hun carnavalskloffie bij elkaar te zoeken, maar niet in Wouwse Plantage. Daar staat iedereen deze zaterdag al opgedirkt in z’n mooiste 'pekske' buiten voor de grote carnavalsoptocht. In Mastepinnelaand hebben ze traditiegetrouw de allereerste optocht van Brabant. Vanaf half twee trok de kleurrijke stoet door het dorp.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

Het is niet zo dat ze altijd per se de eerste willen zijn in Mastepinnelaand, het is gewoon traditie. “In 1978 is heel praktisch besloten om alles gewoon een week eerder doen, anders komt er niemand naar Wouwse Plantage. En dat doen we al 42 jaar op deze manier", aldus Martijn van Turnhout van de organisatie. "Mensen kunnen dus een week voor carnaval hier heenkomen om alvast feest te vieren."

Stevige wind
Het motto dit jaar is Grept oew kaans. En de kans om bij eerste optocht van Brabant aanwezig te zijn, hadden veel mensen ook daadwerkelijk gegrepen. Honderden mensen staan aan de kant en bekijken de kleurrijke optocht.

 

Hoewel het zonnetje scheen, waaide het stevig in Mastepinnelaand. Daarom besloot de organisatie pas op het laatste moment om de grote praalwagens de weg op te sturen. Het echte onstuimige weer wordt pas later vanavond verwacht.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.