Agent mishandeld bij aanhouding, dertig mensen bemoeien zich met arrestatie

16 februari 2020 om 09:43
nl
Een agent is zaterdagnacht mishandeld in Roosendaal toen hij met collega's probeerde een 22-jarige man aan te houden in het Emile van Loonpark in Roosendaal. Dertig mensen bemoeiden zich met de arrestatie.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De politie was gewaarschuwd door beveiligers, toen er een vechtpartij uitbrak op de Markt.

Toen de agenten aankwamen, zagen ze dat iemand daar een fiets boven zijn hoofd hield. Vermoedelijk wilde hij die naar mensen gooien. Toen de agenten actie wilden ondernemen, vluchtte de verdachte richting het Emile van Loonpark.

Pepperspray en wapenstok
Na een korte achtervolging wilden agenten hem aanhouden, maar zo'n dertig andere mensen probeerden de arrestatie te voorkomen.

De agenten namen pepperspray en hun wapenstok in handen om een veilig gebied te creëren zodat de 22-jarige verdachte aangehouden kon worden. Uiteindelijk moest de politie een linie vormen om de groep in bedwang te krijgen.

Vuistslag
Een 28-jarige Roosendaler gaf een agent een vuistslag in zijn gezicht. Deze agent moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De man die de klap uitdeelde, werd ook aangehouden, evenals een 24-jarige Roosendaler die een vleesmes achter zijn broekriem droeg. De politie nam dit mes in beslag.

De drie mannen zijn vastgezet voor verhoor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.