Noortje (23) teleurgesteld: arbeidsgehandicapten hebben óók recht op het minimumloon

16 februari 2020 om 19:44
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Noortje van Lith vecht voor een minimumloon voor arbeidsgehandicapten.
Omroep Brabant
Noortje heeft al verschillende brieven ontvangen van premier Mark Rutte over de kwestie.
1/3 Noortje van Lith teleurgesteld: arbeidsgehandicapten hebben óók recht op het minimumloon
Noortje van Lith (23) uit Roosendaal is niet blij. Ze schreef twee jaar geleden een brief aan premier Rutte: Ze was het niet eens met de plannen om mensen met een handicap minder te betalen dan het minimumloon. De brief had effect. Nu liggen er nieuwe plannen, maar ook daar is Noortje het niet mee eens.
Profielfoto van Linda Koppejan
Geschreven door
Linda Koppejan

In de nieuwste plannen stelt staatssecretaris Van Ark voor, dat Noortje en andere arbeidsgehandicapten er een klein beetje inkomen bij krijgen. Maar volgens Noortje verdienen ze dan nog steeds onder het minimumloon. Er is dus eigenlijk weinig veranderd. "Ik ben heel teleurgesteld."

Wachten op privacy instellingen...

Vechten voor rechten
Hoewel Noortje nog studeert, houden de plannen in Den Haag haar al jaren druk bezig. "Mensen met een arbeidsbeperking of chronische ziekte kunnen soms hun eigen stem niet laten horen en daarom wil ik dat voor ze doen."

undefined

Na haar studie sociale zekerheidsrecht wil ze anderen ondersteunen. "Hoe precies weet ik nog niet. Maar ik denk mensen helpen met allerlei zaken aanvragen zoals toeslagen." Niet in Den Haag, want dat is te ver weg voor Noortje. "Maar voor de gemeente Roosendaal", lacht ze.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...