Skye herstelt goed van grote wond, baasje van agressieve hond stuurt 'snoepmand'

16 februari 2020 om 14:47
nl
"Ik wist niet zeker of het goed zou komen, de wond was zo angstaanjagend groot." Dat vertelt Annemarie Ribberink uit Tilburg. Haar hond Skye werd afgelopen week ernstig gebeten in een losloopgebied. De baas van de agressieve golden retriever liep toen door. Annemarie kon dat niet geloven en begon een zoektocht op social media. Het baasje meldde zich, zei dat het haar speet en heeft Skye nu een 'snoepmand' gestuurd.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Het gebeurde allemaal in losloopgebied de Duiventoren in Dongen. De agressieve hond en zijn baas waren meteen verdwenen. De Weimaraner van Annemarie moest direct onder het mes en het was afwachten hoe de grote wond op de rug van het dier zou helen. "Na vier bezoeken aan de dierenarts gaat het nu beter met Skye. De wond is wat rustiger. Maar dinsdag wordt hij opnieuw gecontroleerd", zegt Annemarie.

Volgens Annemarie heeft Skye nog steeds last van wat er gebeurd is: "Skye is heel onrustig en geïrriteerd. Ik moet 24 uur per dag op haar letten en een oppas regelen als ik boodschappen wil doen. Ik heb er mijn handen vol aan." Ook is het volgens de Tilburgse nog maar de vraag hoe Skye in de toekomst gaat reageren op vreemde honden en of het dier zelf geen vreemd gedrag gaat vertonen. "Maar dat is nog even afwachten."

Annemarie vindt dat de agressieve hond een muilkorf op moet, want dit buitensporige geweld geweld moet in de toekomst worden voorkomen. Ze deed daarom verontwaardigd een oproep op Facebook en het duurde niet lang voordat het baasje van de golden retriever zich meldde.

Het lijkt erop dat het kwartje is gevallen.

Ze stuurde Skye een week later een 'snoepmand' met allerlei lekkernijen voor de gebeten Weimaraner. "Het heeft een tijdje geduurd. Maar het lijkt erop dat het kwartje is gevallen. Ze schrijft dat ze vreselijk is geschrokken en dat ze hoopt dat het allemaal goed komt met Skye. Ook gaf ze aan dat ze boodschappen voor me wil doen als dat nodig is. Dat is lief."

Het baasje schrijft ook dat ze dit gedrag niet is gewend van haar hond en absoluut niet aan zag komen. Annemarie geeft toe dat je hond je altijd kan verrassen. "Maar het gaat er daarna om hoe je daarmee omgaat."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.