Storm Dennis raast over Brabant: vooral schade aan daken en bomen

16 februari om 13:23
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Foto: Jack Brekelmans
1/2 Dak waait van huis in Landhorst
Losgekomen dakpannen, omgewaaide bomen en daken die op straat belandden. Storm Dennis zorgde zondag voor veel overlast in de provincie. Over het algemeen ging het om kleinere schades. Toch hadden de hulpdiensten de handen vol. Bij de brandweer Brabant-Zuidoost kwamen in vier uur tijd meer dan 200 meldingen binnen. Vaak ging het eigenlijk niet om spoedgevallen, zo liet de brandweer weten.
Geschreven door

Storm Dennis heeft zondag nog nergens voor grote overlast gezorgd. De wind blaast zondagmiddag met een kracht van vijf tot zes. Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten.

Uit verschillende plaatsen komen meldingen van stormschade:

Helmond: Aan de Zuidende waaiden de dakranden van een appartementencomplex los.

undefined

Mierlo: Een boom moest worden weggehaald, omdat deze op een schuurtje dreigde te vallen.

Waspik: De brandweer zaagde een boom om die op een aan huis aan de Burgemeester Dekkersstraat dreigde te vallen. De wortels van de boom waren losgescheurd door de harde wind. De boom tikte toen die werd omgezaagd de dakgoot van het huis aan, maar richtte verder geen schade aan. De bewoner van het huis gaat de boom nu zelf afvoeren, zegt een fotograaf die erbij was.

undefined

Goirle: Een deel van het dak van een woonhuis aan de Hoge Wal raakte los door de storm. De brandweer heeft een stuk isolatiemateriaal verwijderd en het dak provisorisch gerepareerd.

undefined

Fijnaart: Op parkeerplaats De Fendert langs de A59 viel zondagmiddag door de wind een grote boom over de weg. De brandweer zaagt de boom in stukken en maakt de oprit richting de snelweg weer vrij.

undefined

Tilburg: In de Zuidbroekstraat waaiden er afdekplaten van de daken van verschillende huizen.

undefined

Gemonde: De brandweer werd rond half een gealarmeerd voor een boom die dreigde om te vallen aan de Broekstraat. De brandweer zaagde daarom de boom om.

undefined

Asten: Een vrouw werd met haar auto van de weg geblazen door een windvlaag. De vrouw raakte ernstig gewond.

undefined

Breda: In de Eindstraat in is een deel van het dak boven één van de winkels losgekomen. De brandweer is uitgerukt om te voorkomen dat het winkelende publiek gevaar loopt.

undefined

Breda: Aan de Steijnlaan ging het twee keer mis. Een caravan in de straat werd geplet door een omvallende boom en ook een geparkeerde auto raakte beschadigd toen een boom naar beneden kwam door de harde wind. De brandweer heeft de gemeente ingeschakeld om de bomen in de straat snel te controleren.

undefined

Boxmeer: Stormschade aan de Hohenzollern. Daar hing een schoorsteen en dakpannen los door de wind.

Etten-Leur: Boven in de watertoren zijn platen losgewaaid. De brandweer kan er niet bij en de eigenaar is ingeschakeld.

Oisterwijk: Bij de Europalaan zijn twee bomen omgewaaid. De brandweer heeft de bomen in stukken gezaagd. Aan de Durendaaldreef viel een boom over de weg.

undefined

Wachten op privacy instellingen...