Storm Dennis heeft Brabant zwaarder geraakt dan andere provincies, meent Interpolis

17 februari 2020 om 11:27
nl
Storm Dennis heeft relatief veel schade aangericht in Brabant. 28 procent van de meldingen die verzekeraar Interpolis binnenkreeg, kwam uit Brabant en dat is meer dan bij Ciara een week geleden. Dat zegt Joost van Buchem van Interpolis. "Van de 500 meldingen tot maandagmorgen, komen er 140 uit Noord-Brabant."
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Volgens de verzekeraar kwamen de schadeclaims vorige week voornamelijk uit de kustprovincies. "De storm Dennis heeft harder geraasd in Brabant dan in de rest van het land."

Tijdens Ciara was dat op hetzelfde tijdstip zo'n 600. Dat aantal liep binnen vier dagen op tot 5000 schadeclaims. ''Dat komt omdat de meeste schade niet direct zichtbaar is. Waterschade is meestal direct te herkennen maar dakpannen die los zijn gewaaid worden vaak pas later ontdekt.''

Naar verwachting zal Dennis minder schadeclaims opleveren dan Ciara. "Het is nog vroeg en de meeste meldingen moeten nog gedaan worden, maar we verwachten dat het de vijfduizend niet zal halen", denkt de verzekeraar met hoofdkantoor in Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.