Oeps! Hockeyster noemt Argentijnse een 'dikke trol', maar zet het per ongeluk openbaar

18 februari 2020 om 15:24
nl
De internationale hockeyfederatie onderzoekt het gedrag van Renée van Laarhoven uit Tilburg op Instagram. Ze dacht een berichtje waarin ze een Argentijnse hockeyfan een 'dikke trol' noemt, aan haar vriend te sturen, maar zette het per ongeluk openbaar. Van Laarhoven heeft haar Twitteraccount inmiddels verwijderd.
Geschreven door

De hockeyster is de vriendin van international Sander de Wijn. De hockeyer van Kampong, ook de club van Van Laarhoven. De Wijn speelde in het weekeinde in Buenos Aires een interland tegen Argentinië voor de Pro League. Daarna stuurde een vrouwelijke Argentijnse fan een verzoek of ze zijn shirt mocht hebben.

Van Laarhoven kreeg een foto van haar te zien en reageerde laatdunkend op Instagram. Ze dacht daarbij het gewraakte berichtje waarin ze de fan een 'dikke trol' noemt, aan haar vriend te sturen, maar zette het per ongeluk openbaar op Instagram. De beledigde fan zette een screenshot van de reactie van Van Laarhoven op Twitter waarna een internationale hockeyrel was geboren.

"Respect is een van de kernwaarden van onze sport en dient altijd aanwezig te zijn. Aangezien het bericht afkomstig was van een hockeyspeelster, hebben we deze commissie geïnformeerd", liet de internationale hockeybond weten.

De Nederlandse hockeybond heeft afstand genomen van het bericht van Van Laarhoven, die niet behoort tot de olympische kerngroep van Oranje voor Tokio 2020. "Onze nationale teams houden van de sfeer en alle Argentijnse fans en we kijken er naar uit om nog veel meer wedstrijden te spelen voor dit geweldige publiek."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.