Snoulebouleques! De fascinatie van Rob Kemps voor Père-Lachaise en Jacques Brel

18 februari 2020 om 19:36
nl
Rob Kemps, beter bekend als Snollebollekes, blijkt ook een hele andere kant te hebben. De zanger uit Best die een ramvolle feesttent van links naar rechts kan laten springen en op menig festivalterrein de bodem kan laten trillen, heeft een fascinatie voor de Parijse begraafplaats Père-Lachaise. Ook blijkt hij een grote liefde voor de Belgische zanger Jacques Brel te hebben.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Kemps beschrijft het allemaal in zijn nieuwe boek 'Randverschijnselen' dat begin maart in de winkels ligt. Natuurlijk gaat de première als schrijver van Kemps ook over het wel en wee van de Snollebollekes. Maar Rob Kemps slaat ook een bladzijde om en laat zich in het boek van een andere kant zien.

Gids op begraafplaats
De meest opvallende onthulling in het boek is dat de zanger een fascinatie heeft voor de bekende begraafplaats Père-Lachaise in Parijs. Met enige regelmaat gidst hij daar mensen langs de laatste rustplaats van Jim Morrisson, Maria Callas, Edith Piaf en Gilbert Bécaud.

In het boek verhaalt hij ook over zijn liefde voor de muziek van de Belgen Jacques Brel en charmezanger Eddy Wally met het ravenzwarte haar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.