Video

CM.com dat ervoor zorgt dat jij kunt stemmen tijdens The Voice, gaat naar de beurs

19 februari 2020 om 19:00
nl
Een digitale herinnering van je tandartsafspraak, stemmen tijdens het Songfestival of inloggen bij de overheid met je DigiD: het zijn allemaal diensten die worden verzorgd door het Bredase bedrijf CM.com. Vrijdagmorgen slaat bestuursvoorzitter Jeroen van Glabbeek de gong aan het Damrak in Amsterdam om de beursgang van zijn bedrijf te vieren.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Vier maanden geleden werd de beursgang van het bedrijf op het laatste moment uitgesteld, wegens 'ongunstige omstandigheden'. Maar vrijdag gebeurt het alsnog.

Onbekend
De meeste mensen zal de naam CM.com alleen maar wat zeggen als shirtsponsor van voetbalclub NAC, maar eigenlijk hebben we er indirect veel mee te maken. Ook de digitale communicatie achter Thuisbezorgd.nl of het stemmen bij het Bloemencorso in Zundert of The Voice of Holland gebeurt allemaal via de computernetwerken van CM.com.

Waarom CM.com naar de beurs gaat wordt uitgelegd in de video:

Met de beursgang zet het bedrijf miljoenen aandelen te koop. Door de opbrengst krijgt CM.com veel extra geld in de la, waardoor het verder kan groeien. Daar staat wel tegenover dat de aandeelhouders een stem krijgen in de ontwikkeling van het bedrijf.

Voorwaarden
Niet elk bedrijf kan zomaar een notering aan de Amsterdamse beurs krijgen: daar zijn strenge voorwaarden aan verbonden. Zo onderzoekt een onafhankelijke instantie bekijkt of de bedrijfsvoering goed is en de toekomstvisie realistisch. Het bedrijf moet langer dan 5 jaar bestaan, een eigen vermogen hebben van minimaal vijf miljoen euro en er moet de afgelopen vijf jaar minstens drie keer winst zijn gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!