Zwakbegaafde vrouw gedwongen tot prostitutie: drie jaar cel

20 februari 2020 om 15:46
nl
Een dertigjarige vrouw uit Valkenswaard moet drie jaar de cel in, omdat zij een verstandelijk beperkte vrouw tot prostitutie dwong. Dat bepaalde de rechtbank in Den Bosch donderdag. De vrouw waste de opbrengsten wit en dealde daarnaast in cocaïne met haar partner.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Behalve de gevangenisstraf moet de vrouw ook een schadevergoeding van 29.000 euro betalen aan het slachtoffer. Haar partner moet vier maanden de cel in voor drugshandel. Justitie had zes jaar cel tegen het stel geëist voor 'moderne slavernij'.

Volgens de rechtbank dwong de vrouw het zwakbegaafde slachtoffer sinds 2017 om als prostituee te werken.

De vrouw plaatse seksadvertenties, maakte afspraken met klanten en vroeg het slachtoffer nooit om instemming. Eerst deelde de vrouw de opbrengsten nog met haar, maar later hield zij alles achter.

Luxe leventje
De vrouw en haar partner zouden met de opbrengsten van de prostitutie een luxe leventje leiden in Valkenswaard. "De twee zagen het slachtoffer als een makkelijke melkkoe", zei justitie daar onlangs over.

De zaak kwam half januari 2019 aan het licht, nadat een klant van de vrouw was overleden. De politie begon meteen een onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.