Lamme Frans wint Kies je Kraker 2020 met Handjes Handjes Bloemetjesgordijn

EINDHOVEN - De stembus zit op slot, de stemmen zijn geteld, de confetti regent: ‘Handjes Handjes Bloemetjesgordijn’ van Lamme Frans heeft de Kies je Kraker-verkiezing gewonnen! Tijdens de rechtstreekse uitzending van carnavals-epos 3 Uurkes Vurraf ontving Lamme Frans de trofee uit handen van presentator Jordy Graat.

Van de 33 genomineerde carnavalsliedjes kreeg ‘Handjes Handjes Bloemetjesgordijn’ de meeste stemmen van het publiek. Lamme Frans heeft daarmee officieel de ‘carnavalskraker van het jaar’ te pakken. Het is de eerste keer dat hij de prijs heeft gewonnen.

Afgetekende overwinning
De afgelopen twee weken bracht een recordaantal mensen een stem uit: maar liefst 37.500 carnavallers kozen hun kraker. Na een aantal spannende jaren, waarin het nek aan nek ging, was het dit jaar een afgetekende overwinning.

Lamme Frans had een zeer ruime voorsprong op de winnaar van vorig jaar Veul Gère. Derde in de lijst werd debutant Peter Selie met zijn lied ‘Hoemoes dà òk alweer’. De vierde plaats is voor Mosterd na de Maaltijd en CV de Kòljakkers maakt de top vijf compleet.

Meer over dit onderwerp:
3 UURKES VURRAF KIES JE KRAKER LAMME FRANS