Lamme Frans wint Kies je Kraker 2020 met Handjes Handjes Bloemetjesgordijn

21 februari 2020 om 16:48
nl
De stembus zit op slot, de stemmen zijn geteld, de confetti regent: ‘Handjes Handjes Bloemetjesgordijn’ van Lamme Frans heeft de Kies je Kraker-verkiezing gewonnen! Tijdens de rechtstreekse uitzending van carnavals-epos 3 Uurkes Vurraf ontving Lamme Frans de trofee uit handen van presentator Jordy Graat.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Van de 33 genomineerde carnavalsliedjes kreeg zijn lied ‘Handjes Handjes Bloemetjesgordijn’ de meeste stemmen van het publiek. Hij heeft daarmee officieel de ‘carnavalskraker van het jaar’ te pakken.

Tijdens de rechtstreekse uitzending van 3 Uurkes Vurraf ontving hij de trofee uit handen van presentator Jordy Graat. Het is de eerste keer dat Lamme Frans de prijs heeft gewonnen. De afgelopen twee weken brachten een recordaantal mensen hun stem uit: maar liefst 37.500 carnavallers kozen hun kraker.

Afgetekende overwinning
Na een aantal spannende jaren, waarin het nek aan nek ging, was het dit jaar een afgetekende overwinning.

Lamme Frans had een zeer ruime voorsprong op de winnaar van vorig jaar Veul Gère. Derde in de lijst werd debutant Peter Selie met zijn lied ‘Hoemoes dà òk alweer’. De vierde plaats is voor Mosterd na de Maaltijd en CV de Kòljakkers maakt de top vijf compleet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.