Kick Out Zwarte Piet gaat in zes steden letten op racistische carnavalsoutfits - Omroep Brabant

Kick Out Zwarte Piet gaat in zes steden letten op racistische carnavalsoutfits

21 februari 2020 om 16:20
nl
De actiegroep Kick Out Zwarte Piet gaat de komende dagen in zes Brabantse steden letten op racistische outfits. Ook vraagt de groep mensen om ‘foto’s te maken en verslag te leggen’ van carnavalsoutfits die volgens hen niet door de beugel kunnen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

“Wij roepen iedereen in Brabant op om racisme te monitoren door foto's te maken en verslag te leggen van wat je ziet en dit naar ons te mailen.” De groep heeft op de Facebookpagina 'Carnaval Racisme Monitor' e-mailadressen beschikbaar gesteld waar mensen de pakjes kunnen rapporteren.

Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaat bijvoorbeeld letten op afropruiken, geishapakken en indianentooien. De actiegroep let ook op mensen die verkleed gaan als Chinees, met een mondkapje tegen het coronavirus. De actiegroep gaat in Eindhoven, Den Bosch, Helmond, Breda, Roosendaal en Oss onherkenbaar monitoren, zegt de NOS.

'Feest voor iedereen'
“Carnaval is een mooie traditie waarin alles op zijn kop mag. Daarom is het het allermooiste als het ook echt een feest voor iedereen is; dus zonder racisme”, aldus KOZP.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.