Brand in appartementencomplex Breda, bewoner (47) opgepakt vanwege brandstichting

BREDA - Een bewoner van de Bellenakkerflat aan de Sint Ignatiusstraat in Breda is vrijdagavond opgepakt nadat in zijn appartement brand was uitgebroken. De 47-jarige man wordt verdacht van brandstichting.

De brand op de vierde etage werd rond tien uur vrijdagavond ontdekt. Politieagenten die ter plekke kwamen, spraken de man aan bij de flat. Hij maakte een verwarde indruk en rook naar benzine, meldt de politie. Daarop is hij aangehouden.

De brand brak uit in een van de woningen

Bij de brand kwam veel rook vrij. Daar hadden vooral de bewoners van een etage hoger last van. Daarom moesten zij even hun huis uit. Twee mensen werden vanwege ademhalingsproblemen behandeld door ambulancepersoneel.

Flinke rookschade
Na een uur had de brandweer het vuur onder controle en mochten de bewoners weer terug naar huis. Het appartement waar de brand ontstond, heeft volgens de politie flinke rookschade opgelopen.

De brand is onder controle. Foto: Perry Roovers

Hond
Een hond die door de rook moeite had met ademen, is door medewerkers van de dierenambulance verzorgd. Het dier kreeg zuurstof toegediend en daarna verbeterde zijn toestand. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar de brand.

Een hond die rook inademde, kreeg zuurstof toegediend.
Meer over dit onderwerp:
BREDA BRANDEN BRANDSTICHTINGEN